Utstillingsåpning // FRI LUFT. Kitty L. Kielland

Inngangsbillett honnørKr 60
Inngangsbillett voksenKr 85

Velkommen til åpning av utstillingen FRI LUFT. KITTY KIELLAND lørdag 18. november kl. 14. Åpningstale ved Hanne Beate Ueland, direktør ved Stavanger kunstmuseum. Musikalsk innslag ved pianist Maren Selvaag.

Kitty L. Kielland (1843—1914) var en pioner. Som en av de første norske kunstnerne, tok hun med seg impulser fra fransk 1880-tallsmaleri og innførte nyromantikken i Norge. Hun var først ute med å bringe inn Jæren som motiv i landskapskunsten, og hun var en av de første kunstnerne som malte i friluft. Kielland var en stadig utforskende kunstner, som ikke var redd for å eksperimentere med nye motiver og malemåter. Utstillingen inneholder også verk av kunstnere Kielland var inspirert av eller arbeidet tett med, blant annet Lars Hertevig, Hans Gude, Harriet Backer og Eilif Peterssen.

Foto av Maren Selvaag under: André Løyning.