Pianist Maren Selvaag spiller på åpningen av FRI LUFT. KITTY KIELLAND

Pianist Maren Selvaag skal spille på åpningen av utstillingen FRI LUFT. KITTY KIELLAND, som åpner 18. november kl. 14 ved Lillehammer Kunstmuseum.

Pianist og komponist Maren Selvaag fra Lillehammer er vår tids egne pioner, hun er den første kvinnen med en mastergrad i utøvende jazzpiano fra Norges Musikkhøgskole. Hennes debutalbum “Close to Shore”, som ble spilt inn i New York, fikk samstemt positiv omtale fra Norge til Japan. Hun har i dag etablert seg med en internasjonal karriere, og med en solid plass på den norske musikkscenen med konserter i Universitetets Aula, de kongelige stuer på Skaugum, Oslo Rådhus og mange av landets jazzklubber og festivaler.

Hennes stil er forankret i den lyriske klassiske musikken og komponister som Grieg og Debussy. Hun eksperimenterer med et bredt spekter av kompositoriske teknikker. Hun har akkurat kommet hjem fra et kunsteropphold i Jotunheimen der hun har komponert et bestillingsverk i friluft for DNT.

Dagens Næringsliv

«Og denne tosidigheten – spennet mellom det ordentlige og det skoleflinke på den ene siden, og den sitrende spenningen og tidvis løsslupne lekenheten på den andre – er kanskje det som gjør pianospillet hennes så fint. En drømmende og naturlig improvisering.. Hun imponerer med både modenhet i fraseringene og spenst i frasparkene» Per A. Rosens Jr.

Dagbladet

”Et lovende og høyst personlig trioalbum.” Fredrik Wandrup, Wandrups utvalgte

Jazznytt

«Vel verdt å vente på. Close to Shore er full av profesjonell vellyd. Pianotrioen utgjør en solid ramme for Selvaags komposisjoner, og er gode til å gi hverandre spillerom. Den største stjernen her er likevel Selvaags pianospill, som innehar intensitet og nærvær. Melodisk og tilgjengelig» Ando Woltmann

Østlandsposten

Terningkast 5: «Musikken Selvaag presenterer er melodisk vakker, har et klangmessig nydelig uttrykk, og den er rytmisk spennende og engasjerende. En innspilling som stråler av genuinitet og musikalsk overskudd. Uttrykket føles nært, varmt og formidlende.» Bjørn-Tore Sandbrekkene

Big Dipper (platebutikk)

«Hennes nydelige utgivelse Close to Shore er et stykke lyrisk og varm pianojazz utført på en slik tilforlatelig og innbydende måte at du føler du har fått en ny venn» Frank Hammersland, Big Dipper

Alle bildene på siden er tatt av André Løyning.

lørdag
Kl. 14:00
Utstillingsåpning // FRI LUFT. Kitty L. Kielland

Velkommen til åpning av utstillingen FRI LUFT. KITTY KIELLAND lørdag 18. november kl. 14. Åpningstale ved Hanne Beate Ueland, direktør ved[...]