Pressemelding

Liv Blåvarp (1956) er en av vår tids ledende smykkekunstnere både nasjonalt og internasjonalt. Med sine store, håndlagede fargesterke smykker i tre, har Blåvarp skapt seg et tydelig varemerke på verdens smykkekunstscene. Blåvarp er blant annet representert i Nasjonalmuseet (Oslo), KODE (Bergen), Sørlandets Kunstmuseum, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Design Museum (København), Nationalmuseum (Stockholm), Kunstgewerbemuseum (Berlin), Cooper-Hewitt Museum (New York), Staatliche Museen zu Berlin, Museum of Fine Arts (Boston), National Museums of Scotland, The Museum of Fine Arts (Houston), the Power House Museum (Sidney).

I denne omfattende utstillingen i Lillehammer Kunstmuseum presenteres kunstnerskapet gjennom et stort antall smykkeobjekter fra 1980-tallet og frem til i dag med store innlån fra private og offentlige samlinger. Flere nye arbeider er laget til utstillingen. I tillegg presenteres tegninger og skissebøker. I Liv Blåvarps smykkekunst blir vi først og fremt møtt med en unik håndverks- og materialutførelse der eksotiske trearter sammenstilles med norske i et intrikat bevegelig leddsystem. Samtidig tøyer hun grensene for hvordan vi tradisjonelt «smykker oss». Blåvarps smykker er store, de vekker oppmerksomhet og gjør noe med brukeren - man blir en annen.

Det gis ut bok om Liv Blåvarp til utstillingen av det tysk/engelske kunsthåndverksforlaget Arnoldsche Art Publishers i samarbeid med Lillehammer Kunstmuseum med tekster av Anne Britt Ylvisåker, Helen Drutt, Charon Kransen og Cecilie Skeide.

Utstillingen åpnes lørdag 17. juni kl. 14.00 av direktør for Norwegian Crafts, Hege Henriksen.

For mer informasjon ta kontakt med:
Kurator for utstillingen Cecilie Skeide: cecilie.skeide@lillehammerartmuseum.com, tlf.: 478 55 366.
For bildemateriell: Gry Pettersbakken: gry.pettersbakken@lillehammerartmuseum.com eller
Amund S. Kristiansen: amund.kristiansen@lillehammerartmuseum.com, tlf.: 610 54 460.