ÅPEN OMVISNING // Å HJEMME SEG (Siste helg!)

lørdag 26 okt., 2019 kl. 14:00

Bli med kurator Cecilie Skeide på en labyrintisk vandring gjennom Sigrid Undsets liv når museet holder åpen omvisning lørdag i utstillingen "Å hjemme seg".

For Undset var hjemmet selve fundamentet for livets utfoldelse. Både i hennes litteratur og liv får hjemmet en avgjørende rolle. Utstillingstittelen «Å hjemme seg» er hentet fra Undsets selv der hun beskriver gleden ved å skape sitt eget bosted. Tittelen har en dobbel betydning. Den henspiller både på tilfredsstillelsen ved å skape rom for seg og sine – samtidig som det var et sted hvor hun kunne «hjemme seg» bort og skjerme seg fra det økende ytre presset fra omverdenen.

Utstillingen rommer både kunst og kulturobjekter som til sammen vil danne rammen for Undsets smak og ideologi, deriblant verk av Carl Larsson, Prins Eugen, William Morris, Agnes Slott-Møller, Gerhard Munthe og Theodor Kittelsen.

Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten.

FÅ 50% RABATT PÅ INNGANGSBILLETTEN I PERIODEN 16. SEPTEMBER–27. OKTOBER

NB: Utstillingen "Å hjemme seg" har begrensning på antall personer som kan være samtidig i enkelte rom. Vi vil denne helgen tilby omvisning kl. 14:00 og 14:30 dersom stor pågang. Begrensede plasser i hver pulje. Påmelding i skranken.