AURORA ENSEMBLET // Wolfgang Amadeus Mozart; Symfonia Concertante

AURORA ENSEMBLET // Wolfgang Amadeus Mozart; Symfonia Concertante

torsdag 1 mars, 2018 kl. 11:30

Velkommen til Kunstpause og konsert med Aurora Ensemblet torsdag 1. mars kl 11.30. Aurora Ensemblet består i år av Ingerid Waleson (bratsj), Jonathan Waleson (piano) og Arndt Auhagen (fiolin). De er alle bosatt i Amsterdam.

Arndt har fast jobb i Concertgebouw orkesteret, som ble kåret til "verdens beste orkester". Jonathan er frilans pianist og dirigent og hadde sin dirigentdebut i Concertgebouw salen i fjor. Ingerid, som er oppvokst på Lillehammer, jobber som frilans bratsjist bl.a. i Nederlands Filharmoniske orkester og Rotterdam Filharmoniske orkester. Hun turnerte to uker i Japan i høst med Arktisk Filharmoniske orkester.

I Kunstpausen vil Aurora Ensemblet fremføre Wolfgang Amadeus Mozart; Symfonia Concertante. Mozart skrev verket i 1779 mens han var på turne i Europa, bl.a. Paris og Mannheim. Verket er skrevet for solo fiolin, bratsj og orkester. I Kunstpausen er Jonathan orkesteret på piano og musikken er noe av det vakreste Mozart har skrevet. Full av glede, men også med undertoner av melankoli.