I FLOKK TIL «FLOKK» // 5. eller 6. trinn

Målgruppe: 5. eller 6.trinn
Tidsbruk: 1,5t (Sygard Grytting) og 3t (Lillehammer Kunstmuseum)
Ansvarlige: Kari Kalbakk/Lene Solberg, Lillehammer Kunstmuseum

Høsten 2011 ble Gitte Dæhlins Flokk i Sør – Fron tilgjengelig for publikum. Skulpturene er gitt som en gave til Sør-Fron kommune av Sparebankstiftelsen DNB. Kunstverket består av 21 langstrakte figurer støpt i bronse. Alle figurene har øyne av glass, og er ellers utsmykket med særegne trekk og detaljer. Skulpturene er plassert ved Sygard Grytting i Sør – Fron kommune.

I flokk til «Flokk»
Gjennom midler fra Sparebankstiftelsen kan Lillehammer Kunstmuseum nå også i en periode fra 2018 – 2021 invitere skolene i Lillehammer, Øyer og Gausdal til formidling av Gitte Dæhlins verk. Formidlingen er todelt og skjer i ulike uker:

1. gang på Sygard Grytting, Sør- Fron:

• Se kunstverket “Flokk” og den enkelte skulpturs særegne detaljer og ulikheter. Hvordan og hvorfor blir de til sammen en flokk?
  • Hva gjør kunstverket med stedet?
  • Tegne/maleverksted.

2. gang på Lillehammer Kunstmuseum:

• Tredimensjonal kunst: Omvisning med vekt på Gitte Dæhlins skulpturer.
  • Verksted: Med utgangspunkt i elevenes opplevelser ved skulpturene og Gitte Dæhlins skulpturer lager elevene masker i gips med maling og dekorative detaljer.

Alle skoler får busstransport tur-retur skolen - Sygard Grytting i Sør-Fron, og etter behov transport tur-retur Lillehammer Kunstmuseum.

Vi gleder oss til å ta dere med på nye kunstopplevelser!
Velkommen!

lene.solberg@lillehammerartmuseum.com