KONSERT // Bom-Bombardino – Konsert og kåseri

mandag 1 april, 2019 kl. 18:00

Velkommen til Lillehammer Kunstmuseum mandag 1. april, når nyMusikk Innlandet presenterer BOM-BOMBARDINO: Konsert og kåseri med Kruse/Hansen/Illevold.

Komponist Bjørn Kruse har skrevet verket «Bom-Bombardino» for eufonium og slagverk på bestilling fra Bente Illevold. Verket er basert og inspirert av folketoner fra Østerdalen, og er en symbiose av Kruses egen musikk og de tradisjonelle slåttene. Kruse vil selv kåsere rundt tematikken om den musikalske samtale, der dialogen står i sentrum.

Hvordan kan en musikalsk samtale foregå mellom to musikere, hvor den ene spiller eufonium og den andre slagverk? Og hvordan kan dialog skapes mellom folkemusikk og dagens musikk? Dette er tema som verket "Bom-bombardino" handler om: Hva kan oppstå som en tredje part i møtet mellom to tilsynelatende uforenelige parter? Og hvordan påvirkes den ene og den andre av den tredje?

Konserten rommer også verk av Torstein Aagaard-Nilsen, Rune Rebne/Ludvig Elblaus med flere.

MEDVIRKENDE
Bjørn Howard Kruse
Anders Kregnes Hansen
Bente Illevold

KJØP BILLETT HER

Dørene åpner klokken 17:30. Ord og musikk klinger fra klokken 18:00.

nyMusikk Innlandet ønsker hjertelig velkommen!

Konserten er støttet av:
FFUK – Fond for utøvende kunstnere