KONSERT // JON BALKE, SISSEL VERA PETTERSEN OG TONE MYSKJA

KONSERT // JON BALKE, SISSEL VERA PETTERSEN OG TONE MYSKJA

torsdag 8 nov., 2018 kl. 18:00

Visuell konsert i Lillehammer Kunstmuseum, torsdag 8. november kl. 18:00. I forbindelse med Tone Myskjas utstilling Dwell på Oppland Kunstsenter vil trioen Jon Balke (tangenter) / Sissel Vera Pettersen (vokal, saksofon) / Tone Myskja (video), improvisere frem en visuell konsert med utgangspunkt i materialet fra utstillingen.

Dwell tematiserer menneskelige erfaringer knyttet til skogen som et mytisk og fantastisk sted.
Og som en struktur eller et nettverk. Det er vakkert, fredelig og trygt. Det er mørkt, ustabilt og i stadig endring.

Oppland kunstsenter ligger rett overfor museet, og vil holde åpent frem til klokken 18.00, slik at publikum kan se utstillingen i forkant av- og sammenheng med konserten.

Kjøp billetter her

 

Jon Balke er komponist og musiker med en lang historie innenfor jazz , elektronisk og kammermusikk . Han har komponert for teater, dans og film samt skapt en rekke orkester prosjekter som Magnetic North Orchestra, Siwan Batagraf , Jøkleba . Som pianist turnerer han i Europa med sitt solo-program "Warp", som plasserer flygelet i et landskap av lydarkitektur som utvider lytteropplevelsen i mange dimensjoner.

Sissel Vera Pettersen har de siste 15 år medvirket på over 25 CD-utgivelser og har turneret over hele Europa, i USA, Canada Mellomøsten og Afrika. Hun spiller jevnlig på jazzklubber og festivaler, og har samarbeidet med bl.a. Lionel Loueke, Marilyn Mazur, Jon Balke, Terje Isungset, Trondheim Jazz Orkester og Chick Corea, Christian Wallumrød, Maja Ratkje, Marc Ducret, Toumani Diabate. Pettersen har 3 ganger vært nominert til Danish Music Awards Jazz, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sin musikk. Hun har i 2006 og 2016 skrevet bestillingsverk til Trondheim Jazzfestival, og har også komponert musikk for film, dans og performance, og medvirker ofte selv som performer i forskjellige cross over produksjoner som inkorporerer dans, musikk og teater.

Tone Myskja jobber med video som et visuelt og skulpturelt element gjennom utstillinger, konserter og sceniske opptredener. Hennes arbeid eksisterer mellom ulike kunstneriske disipliner, basert på hennes interesse for musikk, dans, teater, litteratur, maleri og skulptur. Tematisk relaterer kunstnerskapet seg til kompleksitet i forhold til språk, persepsjon og identitet, og hvordan disse aspektene påvirkes av den tiden og det rommet man befinner seg i. Hun har gjort en rekke utstillinger og sceniske oppdrag både i Norge og internasjonalt, og har blant annet hatt separatutstillinger ved Trafo Kunsthall, Asker, Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Hamar, Henie Onstad Kunstsenter, Oslo, og ved Kunstnernes Hus, Oslo.