KUNSTKONSERT // BERIT OG IVER CARDAS

torsdag 16 jan., 2020 kl. 19:00

Velkommen til Kunstkonsert i Lillehammer Kunstmuseum, torsdag 16. januar med solistene Berit og Iver Cardas.

Fiolinist Berit Cardas og jazzgitarist Iver Cardas lar seg inspirere av kunstsamlingen når de gjester Lillehammer Kunstmuseum. Fransk impresjonisme, filosofisk Kafka og moderne spark fra Ungarn i et samspill med utstillingen Har vi møttes før?, som er den nye samlingsutstillingen i Kunstmuseet.

Berit Cardas brenner for å få barn til å holde på med og bli glad i musikk. Hun har forsket på barns musikksmak og lært hundrevis av skolebarn å spille fiolin, enda flere å synge. Cardas har tidligere ledet store klassisk musikkprosjekt for KORK, Bergen Filharmoniske orkester og Oslo-Filharmonien. Berit Cardas spiller på en Lorenzo Storioni-fiolin som hun får låne av Dextra Musica.

Med seg til Lillehammer har hun sin sønn, jazzgitaristen Iver Cardas, som med sin 21 år er den yngste gitaristen noensinne som allerede uteksamineres fra NTNUs jazzlinje i vår.

Bli med på en liten omvisning i utstillingen sammen med museumspedagog Kari Kalbakk kl. 18:30.

Inngang: Vanlig museumsbillett gjelder. Gratis med årskort.

NB! Begrenset antall plasser.

Åpent museum, butikk og kafé kl. 11:00–20:00

I samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Dextra Musica inviterer Lillehammer Kunstmuseum til en konsertserie hvor instrumentalister på internasjonalt nivå spiller musikk som står i direkte relasjon med kunsten i utstillingssalene.

Få også med deg fremtidige Kunstkonserter:
6. februar: Anne Hytta – hardingfele, Jo Skaansar – kontrabass og Ulrik Ibsen Thorsrud – perkusjon
5. mars: Sara Chen – fiolin
2. april: Cellissimo@Oslo – cello

Konsertserien er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.