AVLYST: KUNSTPAUSE // Hva er det med Salammbôs dans?

fredag 13 mars, 2020 kl. 11:30

Kunstpausene ved Lillehammer Kunstmuseum kanselleres inntil videre for å minske smittefaren av koronaviruset.

Velkommen til Kunstpause torsdag 12. mars kl. 11:30. Kunsthistoriker Arnhild Sunnanå tar for seg Olaf Langes Salammbô.

Kunstneren Olaf Lange (1875-1965) var i Paris samtidig med Edvard Munch og gjorde kunstnerkarrière i Europa. Først som pensjonist bosatte han seg igjen i fødebyen, Stavanger.

Arnhild Sunnanå har nylig skrevet master om Olaf Langes kunst ved Universitet i Oslo. I 2019 ble Langes kunst presentert i utstillingen Makt og Mytologier ved Stavanger Kunstmuseum, med Sunnanå som ekstern kurator. I denne utvidede kunstpausen gir hun oss en smakebit på Langes kunst, med hovedfokus på et verk inspirert av Gustave Flauberts roman Salammbô.

Hvem var Salammbô og hva er det Olaf Lange forsøker å fortelle oss med valgene han har gjort i denne fremstillingen fra 1904? Hva er koblingen mellom Salammbô og Edvard Munchs Madonna?

Toppbilde: Olaf Lange, Salammbô (1904/5)