KUNSTPAUSE // Kunstner Tone Hagen i samtale med Hilde Fauskerud

KUNSTPAUSE // Kunstner Tone Hagen i samtale med Hilde Fauskerud

torsdag 19 april, 2018 kl. 11:30-12:00
Inngangsbillett voksen,- 85
Inngangsbillett honnør/student,- 60

Velkommen til Kunstpause torsdag 19. april kl. 11.30-12.00. Vi blir bedre kjent med Tone Hagens kunst. Hvordan arbeider hun med sine motiver? Hva inspirerer henne og hvilke teknikker benytter hun seg av? Tone Hagen i samtale med museumspedaog Hilde Fauskerud. 

Tone utdannet seg ved kunsthøgskolen i Oslo i 1980-85, og har som sin far holdt flere separat- og kollektivutstillinger i Norge. Det kan nevnes Galleri Zink på Lillehammer og Galleri Svae på Gjøvik, Lillehammer Kunstforening, Akershus Kunstsenter, Asker Kunstforening, Produksjonshallen KiO, Lillehammer osv.

 

Tone arbeider med epoxi; en flytende plastmasse. På denne flaten drypper hun eller maler tynne fargepigmenter, som kan minne om akvarellmaling.  I hennes arbeider flyter fargene utover og danner spennende former på overflaten. Formene svever på en måte i bildet. Fargepigmenter møtes og danner nye spennende fargekombinasjoner. Slik arbeider Tone lag på lag, mens hun til slutt påfører blank lakk på overflaten, som gir oss assosiasjoner til glass og keramikk.

Hun er bl.a. opptatt av det som brytes ned i naturen og det vi ikke ser; mikroorganismer, bakterieceller og mikrober. Mikroorganismer som sopp og bakterier finnes overalt på jorden, og det er mikroorganismene som setter i gang nedbrytingsarbeidet når en plante dør. Naturen befinner seg i en konstant syklus bestående av nedbrytning og oppbygging.