Kunstpause om Arve Hagen

Kunstpause om Arve Hagen

torsdag 18 jan., 2018 kl. 11:30

Velkommen til årets første Kunstpause torsdag 18. januar kl. 11.30-11.45. Kunstpausen vil handle om kunstner ARVE HAGEN og hvordan han forenkler sine landskapsmalerier. Museumspedagog Hilde Fauskerud vil ha en dialog med Arves sønn, Jørn Hagen. 

Arve Hagen ble født på Tretten i 1919 og døde i 2006. Mange fra distriktet kjente nok Arve godt, som brukte mye av sin tid på å male i distriktet og i fjellene omkring hjemplassen på Tretten.

Han ble utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i 1937-40 og Statens Kunstakademi i Oslo i 1941-1946. Der hadde han bl.a. de kjente kunstnerne Axel Revold, Jean Heiberg, Henrik Sørensen og Willy Middelfart; kunstnere mange i dag kjenner som modernister og Matisse-elever.

Arve har hatt mange separat- og gruppeutstillinger i løpet av sitt lange kunstnerliv. Han har utsmykninger i flere offentlige bygg som bl.a. Gaustad sykehus, takdekorasjoner i Kvam kirke og Hamar domkirke og veggmaleri ved Sykehuset Innlandet Reinsvoll, for å nevne noen. Han er innkjøpt av flere viktige kunstinstitusjoner i Norge, som bl.a. Nasjonalmuseet i Oslo, Lillehammer Kunstmuseum og Riksgalleriet.

Bilde øverst: Arve Hagen, Vinterlys (1986)