KUNSTPAUSE // SIAMESISK

KUNSTPAUSE // SIAMESISK

torsdag 12 des., 2019 kl. 11:30

Velkommen til Kunstpause, torsdag 12. desember kl. 11:30 i Oppland Kunstsenter, hvor vi ser nærmere på utstillingen SIAMESISK. Introduksjon ved Siri Leira.

I utstillingen SIAMESISK – Innlandet som motstand har Kunstbanken Hedmark Kunstsenter og Oppland Kunstsenter utfordret kunstnere og kunsthåndverkere i Hedmark og Oppland til å tematisere regionreformens betydning.

Intensjonen er å gi kunstpublikummet en mulighet til å bli bedre kjent med kunstnerne som sammen skal utgjøre kunstscenen i det nye Innlandet fylke. Noen av kunstnerne har valgt å gå direkte inn i tematikken rundt sammenslåingen og lager nye verk som behandler dette. Andre tar utgangspunkt i sin vedvarende praksis som organisk knytter seg til tematikken.

Dette gir utstillingen en siamesisk form, to organismer som henger uløselig sammen, mens innholdet viser ulike tendenser og er bredspektret og individuelt.

Kunstnere som stiller ut i Oppland Kunstsenter:

Hedda Roterud Amundsen
Kathrine Berg
Inga Blix
Morten Haugmo
Mailind Solvind Mjøen
Silje Eugenie Strande Øktner
Endre Aalrust

Oppland Kunstsenter inviterer også til Kunstnersamtale, torsdag 12. desember kl. 13:00. Hedda Roterud Amundsen, Inga Blix og Mailind Solvind Mjøen forteller om sine bidrag til utstillingen.

Toppbilde: “Det relasjonelle aspektet øker i kompleksitet når det er flere ulike grenser som krysses” av Hedda Roterud Amundsen. Foto: Øystein Thorvaldsen