KVELDSOMVISNING I FRI LUFT. KITTY KIELLAND

torsdag 15 mars, 2018 kl. 19:00-20:00
Inngangsbillett voksen,- 85
Inngangsbillett honnør/student,- 60

Rekker du ikke å få med deg omvisningene i helgene? Nå har du mulighet til å få en omvisning med Kari Kalbakk i utstillingen FRI LUFT. KITTY KIELLAND, torsdag 15. mars kl. 19-20.

18. november åpnet Lillehammer Kunstmuseum den mest omfattende utstillingen med Kitty L. Kielland (1843-1914) noensinne. Utstillingen består av over 100 arbeider innlånt fra en rekke kunstinstitusjoner og private eiere. Kielland inntok mannens arena som yrkesaktiv, landskapsmaler og som samfunnsdebattant. Hun plasserte seg naturlig i den nasjonale fortellingen, som mennene inntil da hadde vært alene om å konstruere. Utstillingen løfter frem et kunstnerskap som har fått altfor liten oppmerksomhet i norsk kunsthistorie.

Les mer om utstillingen her

Bilde øverst: Kitty Kielland, Innhøsting, Kvalbein (1884). MUST. Stavanger kunstmuseum.