SPESIALOMVISNING // PARISERNE ved Svein Olav Hoff

søndag 27 mai, 2018 kl. 14:00

Velkommen til spesialomvisning med Svein Olav Hoff, søndag 27. mai kl. 14-15 i utstillingen PARISERNE. Hoff er ansvarlig for utstillingen og har skrevet boken Pariserne, som vil være tilgjengelig i museumsbutikken fra og med åpningsdagen.

Henri Matisse (1869-1954) regnes som en av det 20. århundrets viktigste kunstnere. Fra 1908 og i drøye tre år drev han den radikal malerskolen Académie Matisse i Paris. I løpet av disse årene var omlag hundre kunstnere elever hos han, på folkemunne kalt matissister eller pariserne. Blant dem finner vi om lag tjue nordmenn, der de mest sentrale var Henrik Sørensen, Jean Heiberg, Axel Revold og Per Krohg.

Disse kunstnerne skulle med tiden bli avgjørende for utviklingen av det modernistiske maleriet i Norge, og som lærere og samfunnsengasjerte borgere komme til å prege norsk kunst- og kulturliv i over 50 år. Særlig maleriene de skapte de første tiårene etter undervisningen, kan fremstå som original og nyskapende. Utstillingen viser et 150-talls arbeider, og flere vises for første gang på nærmere hundre år.

Les mer om utstillingen her

Utstillingsåpning lørdag 26. mai kl. 14.00.