UTSTILLINGSÅPNING // Å HJEMME SEG

UTSTILLINGSÅPNING // Å HJEMME SEG

mandag 20 mai, 2019 kl. 18:00

Velkommen til åpning av utstillingen "Å hjemme seg – I Sigrid Undsets hus er det mange rom", mandag 20. mai kl. 18:00 i Lillehammer Kunstmuseum.

Utstillingen åpnes av skuespiller og tidligere kulturminister Ellen Horn.

Musikalsk innslag av komponist og fiolinist Ole-Henrik Moe jr.

For Undset var hjemmet selve fundamentet for livets utfoldelse. Både i hennes litteratur og liv får hjemmet en avgjørende rolle. Utstillingstittelen «Å hjemme seg» er hentet fra Undsets selv der hun beskriver gleden ved å skape sitt eget bosted. Tittelen har en dobbel betydning. Den henspiller både på tilfredsstillelsen ved å skape rom for seg og sine – samtidig som det var et sted hvor hun kunne «hjemme seg» bort og skjerme seg fra det økende ytre presset fra omverdenen.

Utstillingen rommer både kunst og kulturobjekter som til sammen vil danne rammen for Undsets smak og ideologi, deriblant verk av Carl Larsson, Prins Eugen, William Morris, Agnes Slott-Møller, Gerhard Munthe og Theodor Kittelsen. Utstillingen iscenesettes som en labyrintisk vandring gjennom de mange rom i Sigrid Undsets liv.

Museet vil være åpent fra kl. 17:00–20:30 denne mandagen.

Få også med deg åpningen av ny utstilling på Sigrid Undsets hjem – Bjerkebæk kl. 16:00 samme dag. Vandring i kunstløypa fra Bjerkebæk til Kunstmuseet.

Gratis inngang!