VAR ALT SÅ MYE BEDRE FØR? NOPE! // VG2 og VG3

Norsk kunst-, kultur- og litteraturhistorie henger tett sammen. I løpet av 1800-tallet blir det Norge vi kjenner i dag, til. Ved siden av å lese om denne historien kan en vandring i hus og bilde øke forståelsen og innsikten i en svært spennende periode i norsk kultur- og samfunnsliv. For hvordan var det egentlig i «gamledager»? Var det som de sier, at alt var så mye bedre før?

Var alt så mye bedre før? Nope! er et fint supplement til undervisningen som finner sted på skolen, enten som en introduksjon til eller oppsummering av litteratur- eller samfunnshistorien fra 1800 til begynnelsen av 1900-tallet. Plutselig blir «den gang da», for en kort stund, til «her og nå».

I løpet av 2,5 timer får elevene se de originale verkene fra nasjonalromantikken og realismen i Lillehammer Kunstmuseum og bli med på en vandring med levendegjøring på Maihaugen, der de også blir utfordret til å lage 2019-versjonen av et kjent verk fra perioden i historisk riktig miljøer.

Formidlingstilbudet finner sted på Lillehammer Kunstmuseum og Maihaugen, og henvender seg til VG2 og VG3. Formidlingstilbudet passer spesielt til de skolene som har lang reisevei og som ønsker å få mest ut av en studietur/klassetur til Lillehammer.

Å vandre i historiske miljø og se originale verk fra samme tid er god medisin mot nostalgi.

Tilbudet er gitt og sponset av Den kulturelle skolesekk, Oppland fylkeskommune.

Kontaktperson Lillehammer Kunstmuseum: Kari Kalbakk, kari.kalbakk@lillehammermuseum.no