YOGA OG MINDFULNESS

YOGA OG MINDFULNESS

torsdag 15 nov., 2018 kl. 18:30

Bli med yogalærer Kristine Natvig på en time med kunst, yoga og mindfulness i Lillehammer Kunstmuseum torsdag 15. november kl. 18:30.

Trenger du å stanse opp og ta en pause fra den travle hverdagen, for å vekke sansene og oppmerksomheten? Kanskje trenger du et rom for refleksjon? Kunst, yoga, og mindfulness kan møte vårt behov for det kontemplative, og Marte Johnsliens utstilling blir rommet for denne timen.

Relevo

Utstillingedelen hvor timen vil finne sted har tittelen Relevo, som betyr noe som er løftet opp fra, og hentyder til ordet relief. Noe blir tydeliggjort, synlig for oss, og skiller seg ut ved å gi oss en mening, og i Johnslien verk, retninger, et berøringspunkt, eller et nullpunkt. Verkene gir oss en stillhet, men også en klarhet.

Et sted å lande

I sal 2, omringet av verkene fra Relevo, vil Kristine ha en praksis av yoga og mindfulness knyttet til temaet ” Et sted å lande”. Hun forteller at behovet for å orientere seg er essensielt for oss mennesker. Først og fremst trenger vi å kjenne oss forankret i kroppen vår og omgivelsene våre. Vi trenger å finne stillhet i oss selv, for at det som gir oss mening skal kunne fremstå med klarhet.

Timen består av dynamiske og rolige yogaøvelser, en ”slow flow”, avspenning og enkel mindfulness. Timen passer for alle.

Praktisk:
Ha på deg myke klær, ta med yogamatte, og gjerne noe varmt å ha på under avspenning. Drikkeflasker er ikke tillatt i utstillingssalene.

Pris: kr. 100,-