Arrangementer knyttet til Hedevig Ankers utstilling

Kunstneren Hedevig Anker (1969) går i foto-serien Bjerkebæk (2016) i dialog med forfatteren Sigrid Undsets forfatterskap og hjem, Bjerkebæk. I samarbeid med Stiftelsen Lillehammer Museum / Bjerkebæk presenteres følgende omvisninger og opplesninger:

Lørdag 29. og søndag 30. oktober
Bjerkebæk kl 12:30: Omvisning med kort opplesning fra Kristin Lavransdatter i peisestua.
Påmelding innen 27. oktober til: post@bjerkebek.no eller tlf 61 28 89 00

Søndag 30. oktober
Lillehammer Kunstmuseum kl 14:00:
Samtale mellom billedkunstner Hedevig Anker, idéhistoriker og redaktør for Gymnadenia, tidsskrift for Sigrid Undset selskap, Kristin Brandtsegg Johansen og kunstkritiker i NRK, P2 Mona Pahle Bjerke.

Søndag 13. november kl 14:00
Lillehammer Kunstmuseum:
Omvisning i «Hedevig Anker. Randsoner» og fast samling.

Søndag 20.november
Bjerkebæk kl 12:30: Kristin Lavransdatter-omvisning. Sigrid Undsets triologi om Kristin har vært en av inspirasjonskildene for Hedevig Ankers Bjerkebæk-serie som vises i Lillehammer Kunstmuseum.
Påmelding innen 17. november til: post@bjerkebek.no eller tlf 61 28 89 00

Lillehammer Kunstmuseum kl 14:00: Omvisning i «Hedevig Anker. Randsoner» og fast samling.

Lørdag 21. og søndag 22. januar og lørdag 4. og søndag 5. februar 2017
Lillehammer Kunstmuseum kl 14:00: Høytlesning ved skuespiller Eline Holbø Wendelbo fra utvalgte av Sigrid Undsets romaner i utstillingen «Hedevig Anker - Randsoner», Sal 1. Introduksjon ved pedagog i Lillehammer Kunstmuseum, Amund Skagsoset Kristiansen.
Opplesningen etterfølges av omvisning i utstillingen.

Søndag 12. februar
Bjerkebæk kl 12:30: Bibliotekar Astrid Stuve tar for seg Sigrid Undsets bøker Gymnadenia og Den brennende busk i peisestua på Bjerkebæk. Dette er to av de romanene billedkunstner Hedevig Anker er inspirert av.
Påmelding innen: 10. februar til: post@bjerkebek.no eller tlf 61 28 89 00

Ingen påmelding!

Les mer om utstillingen her