• A SQUARE ON A SPHERE | Marte Johnslien // 20. oktober 2018 – 24. februar 2019
  • ÅPNINGSTIDER OG PRISER
  • FAST SAMLING // 8. oktober 2016 – desember 2018

A SQUARE ON A SPHERE | Marte Johnslien // 20. oktober 2018 – 24. februar 2019

Marte Johnslien (1977) inntar Lillehammer Kunstmuseum denne høsten. Gjennom ulike kunstneriske metoder, utforsker hun sider ved naturvitenskap, religion, politikk og historie som kan gi oss et annerledes blikk på verden.

Kjøp inngangsbillett nå! Spar penger.

Kjøper du inngangsbilletten din her, sparer du penger! Voksen kr 85,- (ordinær pris 100.-), Honnør/student kr 60,- (ordinær pris 70,-)
Kjøp billett

See all events
Every day

Kjøp inngangsbillett

Kjøp inngangsbilletten din her og du sparer penger! Voksen kr 85,- inkl. mva. (ordinær pris 100.-), Honnør/student kr 60,- inkl mva. (ordinær pris 70,-).

okt.

KUNSTPAUSE // HANS HEYERDAHLS JORDBÆRPIKE OG DET SENTIMENTALE

Velkommen til Kunstpause torsdag 25. oktober kl. 11:30. Hilde Fauskerud vil snakke om Hans Heyerdahls Jordbærpiken fra 1887.

okt.

ÅPEN OMVISNING // A SQUARE ON A SPHERE

Museet holder åpen omvisning i museets utstillinger lørdag og søndag kl. 14:00. Denne helga er det omvisning i den aktuell utstillengen A Square on a Sphere.

BOK // A SQUARE ON A SPHERE

Bok med foto fra utstillingen lanseres i forbindelse med åpningen av A Square on a Sphere med Marte Johnslien i Lillehammer Kunstmuseum 20. oktober. Boken inneholder fotografier fra utstillingen som er tatt i Lillehammer Kunstmuseum, og som har blitt klistret inn for hånd i boken av kunstneren selv og kunstmuseets ansatte.

MONTERINGSARBEID

På grunn av montering og forberedelser til ny utstilling som åpner 20. oktober vil Store sal, samt Sal 1-3 være stengt for besøkende i uke 40-41 og deler av uke 42. Men det finnes likevel mye flott å se og oppdage på Lillehammer Kunstmuseum!

PRESSEMELDING // A SQUARE ON A SPHERE Marte Johnslien

20. oktober inntar Marte Johnslien (1977) Lillehammer Kunstmuseum. Johnslien arbeider i grenselandet mellom maleri og skulptur, mellom kunst og vitenskap. I forberedelsene til denne utstillingen har problemstillinger innenfor matematikken vært en ledetråd: hvordan oversette vår virkelighetsforståelse til romlige strukturer? Utstillingstittelen «A Square on a Sphere» spiller på nettopp dette paradokset – umuligheten av å overføre en todimensjonal firkant til en tredimensjonal kule.
See all news

Our partners