LILLEHAMMER KUNSTMUSEUM VIL VISE KUNST FRA STUEN DIN!

Kunst spiller en viktig rolle. Ikke bare i museene, men også i de tusen hjem! Derfor spør vi hva du har på veggen over sofaen eller ellers i hjemmet? Har du et bilde som betyr spesielt mye for deg? Vi frir nå til folk i Lillehammer og omegn som har lyst til å vise frem et kunstverk fra sitt hjem i museet.

I forbindelse med den store nye samlingsutstillingen Har vi møttes før?, ønsker Lillehammer Kunstmuseum å vie en hel vegg med «kunst rett fra stuen»! Hver 14. dag i perioden 23. november 2019 – 1. april 2020 vil et verk rett fra et privat hjem monteres i museet, sammen med en kort video om hvorfor akkurat dette verket er viktig for eieren.

Vi søker derfor deg som har et kunstverk du har lyst til å vise i museet. Kunstverket trenger absolutt ikke å være fra en kjent kunstner, men det må bety noe spesielt for deg. De enste kravene vi har er at kunstverket må være et bilde i format mindre enn 2,5 x 2,5 meter, må kunne henges på veggen og må være i god teknisk stand. Kunstnere kan ikke sende egne bilder.

Det vil bli produsert et kort videointervju med eier. Videoen skal vises i utstillingen på iPad og eventuelt på museets nettside og sosiale medier.

Er du interessert? Send et foto av bildet ditt til prosjektleder Hilde Fauskerud hilde.fauskerud@lillehammerartmuseum.com med en kort forklaring på hvorfor akkurat ditt bilde bør vises i kunstmuseet. Et utvalg vil bli foretatt. Alle lån forsikres og håndteres på en forsvarlig måte av museet.

Frist: Snarest mulig og senest 8. september 2019.

Har du GD-abonnement kan du lese avissaken her.

Foto: Torbjørn Ekelund