OM MUSEET

Lillehammer Kunstmuseum er Innlandets eneste kunstmuseum. Museet utmerker seg med sin regionale forankring, nasjonale relevans og internasjonale profil. Samlingen består av rundt 1500 kunstverk som fra ulike perspektiver forteller Norges kunsthistorie fra 1800-tallet til i dag. Hovedbygget som ble tegnet av Snøhetta er i dag et arkitektonisk ikon.

Flere spesialutstillinger pr år

Museet viser opp til tre spesialutstillinger pr år, både med historisk kunst og samtidskunst. Til hver utstilling utgis det egenproduserte bøker.

Bredt pedagogisk tilbud for barn og voksne

Museet har et bredt pedagogisk tilbud med blant annet omvisninger, foredrag og Kunstpauser. Gjennom Den kulturelle skolesekken tilbys også verkstedsundervisning for skoleelever.

•  Faste omvisninger i aktuell utstilling hver lørdag og søndag kl. 14.
  •  Du kan bestille omvisning hos oss.
  •  Torsdager i skoleukene arrangeres Kunstpauser kl. 11.30-11.45. Her presenterer museets konservatorer og pedagoger et kunstverk eller et kunsthistorisk tema. Noen ganger inviteres eksterne foredragsholdere eller det holdes konserter. Hvis du vil vite mer om tema for Kunstpausene, kan du sende en mail til post@lillehammerartmuseum.com. Da legger vi deg til i vår mail-liste.

Åpningstider og priser

Veibeskrivelse

E6 fra Oslo eller Trondheim: Ta avkjøring mot Sjusjøen/Lillehammer/Rv 216. I rundkjøringen: Ta andre avkjøring ut på Mesnadalsvegen. Sving til høyre og inn på Rv 213. Sving til venstre og inn i Kirkegata. Ta til venstre for å holde deg i Kirkegata. Sving til høyre og inn på Stortorget. Lillehammer Kunstmuseum ligger på venstre side.

Få ytterligere veibeskrivelse her

Tre private samlere er museets grunnstamme

Samlingen på rundt 1500 kunstverk består i all hovedsak av tre omfattende gaver fra henholdsvis Einar Lunde (1921), Oscar Johannessen (1958) og Jon Dobloug (2008), samt to donasjoner med kunstverk av Jakob Weidemann (2003 og 2004). Lillehammer Kunstmuseum er et av de få kunstmuseene i Norge som kan presentere landets kunst fra begynnelsen av 1800-tallet til vår tid med blant annet verk av Johan Christian Dahl, Hans Gude, Frits Thaulow, Edvard Munch og Harriet Backer. I 1927 åpnet Lillehammer Bys malerisamling sine dører. Med Snøhettas banebrytende bygg, som ble reist i forbindelse med de olympiske vinterleker i 1994, er museet i dag et ikon innen moderne museumsarkitektur.

Studer samlingen vår her

Kunsthage

Kunsthagen er laget av kunstneren Bård Breivik og forbinder gamlebygget og nybygget sammen. Her spiller stein og vann hovedrollene. I 2016 stod nybygg med ny Weidemannsal ferdig. Nybyggets fasade er laget av Bård Breivik.

Les mer om Kunsthagen her

OL 1994

Under OL ’94 var museet hovedarena for kultur. Erling Viksjøs bygning fra 1963 ble ombygd og kombinert med en ny og særpreget bygning tegnet av Snøhetta Arkitektur og Landskap A/S. Mellom de to byningene har skulptør Bård Breivik skapt en kunsthage der stein og vann er hovedelementene.

Årets museum i 2008
Lillehammer Kunstmuseum ble i 2008 kåret til Årets Museum av Norges museumsforbund. Dette er første gang et kunstmuseum har fått denne utmerkelsen.