HANNE BORCHGREVINK. En vegg. En flate. En farge // 31.1-29.5.16

Hanne Borchgrevink (1951) skiller seg ut i den norske kunsthistorien ved sitt rendyrkede, og gjentagende formspråk med husformen som motivisk gjennomgangstema. Utstillingen i Lillehammer Kunstmuseum presenterer Borchgrevinks produksjon som et forskningsprosjekt.

Hvordan er det hun arbeider? Hvilket husmotiv er det som følger henne fra begynnelse frem til i dag? Hva slags forandringer finner sted? Hva er det som holder henne fast i denne nitidige fordypningen av ett motiv? Ved å sette fokus på kunstprosjektet som et forskningsarbeid, ønsker museet å gi publikum en fordypet innsikt i et unikt kunstnerskap som i siste instans kan si noe om maleriet i dag.

I forbindelse med utstillingen gis det ut en bok på forlaget Arnoldsche Art Publishers om Hanne Borchgrevink kalt Sparsomhetens estetikk med tekster av Cecilie Skeide, Per Petterson og Erlend Hammer.

Kurator: Cecilie Skeide.