FAST UTSTILLING AV SAMLINGEN

Høydepunkter fra Lillehammer Kunstmuseums samling, i en videreføring av den store samlingsutstillingen Har vi møttes før?

Lillehammer Kunstmuseum har hovedverk fra alle de kunsthistoriske epoker de siste 200 år. Samlingen består av om lag 1450 verk, og nå kan du oppleve rundt 200 av dem i den nye samlingsutstillingen.

Samlingen er presentert med nye ferske veggfarger og vil fortelle ulike historier om norsk kunst fra nye og ulike perspektiver. Hvordan vandret egentlig malerpionerene gjennom Norge på jakt etter vill norsk natur? Hva har tresnitt fra Japan og Frits Thaulows landskaper til felles? Hvordan har barn blitt fremstilt i kunsten gjennom tiden? Hva er spesielt med fargen rødt og hva forbinder maleri og fotografi? Dette er noen av spørsmålene vi ønsker å belyse.

Utvalgte gjenstander fra Maihaugens samling, samt en gruppe fremragende malerier fra dikterhjemmene Aulestad og Bjerkebæk, supplerer utstillingen.

Den permanente utstillingen av kunst fra samlingen er basert på den store utstillingen Har vi møttes før? som fylte hele museet vinteren 2019/20