HAR VI MØTTES FØR? – Samlingen gjennom 200 år // 23. november 2019–19. april 2020

Har vi møttes før? Lillehammer Kunstmuseum inviterer til en ny og spennende visning av kunstsamlingen slik du aldri har sett den tidligere!

For første gang på mange år er hele museet scene for en omfattende og nyskapende presentasjon av samlingen med mer enn 300 verk fra romantikken til i dag. Samlingen er presentert med nye ferske veggfarger og vil fortelle ulike historier om norsk kunst belyst fra nye og ulike perspektiver. Hvordan vandret egentlig malerpionerene gjennom Norge på jakt etter vill norsk natur? Hva har tresnitt fra Japan og Frits Thaulows landskaper til felles? Hvordan har barn blitt fremstilt i kunsten gjennom tiden? Hva er spesiell med fargen rødt og hva forbinder maleri og fotografi? Dette er noen av de spørsmålene ønsker å belyse.

Vi inviterer publikum til kreative og interaktive aktiviteter, til å bruke ulike sanser, og kanskje kan du bidra med ditt yndlingskunstverk fra din egen stue?

Utvalgte designgjenstander fra Maihaugens samling, samt en gruppe fremragende malerier fra dikterhjemmene Aulestad og Bjerkebæk supplerer utstillingen.

Møtes vi igjen?

Kurator: Nils Ohlsen
Prosjektleder: Hilde Fauskerud

I forbindelse med den store nye samlingsutstillingen Har vi møttes før?, ønsker Lillehammer Kunstmuseum å vie en hel vegg med «kunst rett fra stuen»!

Toppbilde: Bjarne Melgaard, Nostalgi er et symptom på en døende kultur (1995) Utsnitt. Lillehammer Kunstmuseum. Foto: Thomas Widerberg

Sponsor av ustillingen:

Utstillingen støttes av: