HAR VI MØTTES FØR? – Kunst fra samlingen gjennom 200 år // 23. november 2019–19. april 2020

HAR VI MØTTES FØR? – Kunst fra samlingen gjennom 200 år // 23. november 2019–19. april 2020

Har vi møttes før? Lillehammer Kunstmuseum inviterer til en ny og spennende visning av kunstsamlingen slik du aldri har sett den tidligere!

For første gang på mange år er hele museet scene for en omfattende og nyskapende presentasjon av samlingen, med mer enn 300 verk fra romantikken til i dag. Samlingen er presentert med nye ferske veggfarger og vil fortelle ulike historier om norsk kunst fra nye og ulike perspektiver. Hvordan vandret egentlig malerpionerene gjennom Norge på jakt etter vill norsk natur? Hva har tresnitt fra Japan og Frits Thaulows landskaper til felles? Hvordan har barn blitt fremstilt i kunsten gjennom tiden? Hva er spesielt med fargen rødt og hva forbinder maleri og fotografi? Dette er noen av spørsmålene vi ønsker å belyse.

Vi inviterer deg til kreative aktiviteter og til å bruke ulike sanser. Kanskje kan du også bidra med ditt yndlingskunstverk fra din egen stue?

Utvalgte gjenstander fra Maihaugens samling, samt en gruppe fremragende malerier fra dikterhjemmene Aulestad og Bjerkebæk, supplerer utstillingen.

Møtes vi igjen?

Kurator: Nils Ohlsen
Prosjektleder: Hilde Fauskerud

I forbindelse med den store nye samlingsutstillingen Har vi møttes før? ønsker Lillehammer Kunstmuseum å vie en hel vegg med «kunst rett fra stuen»!

Sponsor av utstillingen:


Utstillingen støttes av:lørdag
23. november
Kl. 14:00
UTSTILLINGSÅPNING // HAR VI MØTTES FØR?

UTSTILLINGSÅPNING // HAR VI MØTTES FØR?

Velkommen til åpning av utstillingen "HAR VI MØTTES FØR? – Kunst fra samlingen gjennom 200 år", lørdag 23. november kl. 14:00 i Lillehammer[...]

søndag
24. november
Kl. 14:00
SPESIALOMVISNING // HAR VI MØTTES FØR?

SPESIALOMVISNING // HAR VI MØTTES FØR?

Velkommen til spesialomvisning i utstillingen Har vi møttes før? sammen med kurator for utstillingen, Nils Ohlsen. Lillehammer Kunstmuseum[...]

Våre partnere