KJÆRLIGHETENS STRAND – EDVARD MUNCH OG ÅSGÅRDSTRAND // 18. september – 9. januar 2010

Edvard Munchs (1863-1944) kunst vil for alltid være forbundet med Åsgårdstrand. Han kom til den idylliske, lille tettbebyggelsen ved Kristianiafjorden første gang i 1885 og i perioden 1889 til 1905 skulle han komme til å male noen av sine mest kjente motiv nettopp fra Åsgårdstrand. Det var arbeider som omhandler kjærlighetens mangslungne irrganger, ikke minst dens sjalusi og ensomhet, og bærer titler som «Melankoli», «Livets dans», «Aske», og «To ensomme». Han kjøpte eget hus der i 1897 og malte jevnlig derfra helt frem til 1937. Utstillingen består av Munchs mest kjente motiv fra Åsgårdstrand. Den består av 34 arbeider hvor 14 er malerier i til dels meget stort format, i tillegg kommer tegninger og grafikk.

Kunstverkene i utstillingen «Kjærlighetens Strand – Edvard Munch og Åsgårdstrand» er alle utlånt fra Munch Museet. Utstillingen er et samarbeid mellom Munch Museet, Haugar Vestfold Kunstmuseum og Lillehammer Kunstmuseum. 150 års jubileet for Edvard Munchs fødsel er i 2013. Denne utstillingen er første ledd i markeringen, og den blir vist eksklusivt i Tønsberg og i Lillehammer.