SIDSEL HANUM – TIDEVANN. Keramikk. Retrospektiv // 13. februar – 11. april 2010

Sidsel Hanums (f.1955) keramiske former har en viktig posisjon i den norske kunsthistorien. Hanum valgte tidlig å arbeide med porselen og har utforsket dette materiale trofast gjennom flere tiår. Tilnærmingen til porselenet er hele tiden i forandring; hun dreier, skjærer, bygger, brenner og utforsker hele tiden nye glasurer. Hanum er imidlertid trofast mot sine basisformer; i spennet mellom sirkel og oval vokser det frem egenartede fortolkninger i både bruksvennlige og sarte objekter. Hanum har utdannelse fra keramikkavdelingen ved Statens Håndverks– og Kunstindustriskole i perioden 1976 – 1981, og har jevnlig presentert sine objekter i inn– og utland. Utstillingen i Lillehammer Kunstmuseum er Hanums første separate museumsutstilling. Utstillingen er retrospektiv og presenterer innlånte gjenstander fra offentlige og private eiere i tillegg til nye arbeider. For første gang eksperimenterer Hanum med større volum.

Det utgis bok til utstillingen med tekster av professor Louise Mazanti og konservator Cecilie Skeide.